Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 31
Ga naar:   

SANDER GEBOREN

20 november 2007

HOERA, SANDER IS GEBOREN!!!
Na een nacht van weinig slapen, ben ik vanmorgen om 5.00 uur opgestaan en heb eerst lekker gedouched. Om half 6 m'n darmen geleegd met hulp van norgalax (krijg je van 't ziekenhuis) en om 6.15 't ziekenhuis gebeld om te vragen of er plaats voor ons was op de verlosafdeling. Dat was er gelukkig en om 7 uur konden we ons melden. Om ongeveer half 8 was ik 'aangesloten' op de computer om de hartslag en weeenactiviteit te registreren. De hartslag was goed, geen weeen alleen af en toe een harde buik. Toen hebben ze gel ingebracht en moest ik nog een uur aan de computer blijven, had af en toe weeen maar niet krachtig. Om half 9 mocht ik weer 'los' en mocht gewoon rondlopen en naar buiten en om 11.30 uur weer terug zijn. We hebben buiten wat gewandeld en zijn toen ff wat boodschapjes gaan doen en koffie gedronken. Om half 12 waren we weer terug in 't ziekenhuis en moest ik weer aan de computer. De hartslag van beeb was nog steeds goed, en de harde buiken regelmatiger. Daarna kwam de verloskundige van 't ziekenhuis toucheren, ik had 2 centimeter ontsluiting en ze heeft de vliezen doorgeprikt. Ook heeft ze een elektrode in m'n baarmoeder ingebracht om de weeenregistratie inwendig te kunnen doen. Ook probeerde ze een elektrode voor de hartslagregistratie van beeb op z'n hoodje te plaatsen, maar dat lukte niet, de ontsluiting was nog niet ver genoeg en waarschijnlijk kwam het door haartjes op beeb z'n hoofd We kregen allebei lekker een eten, aspergesoep, bloemkool, aardappelen, kippepoot en een schaaltje bananenvla. Daarna kreeg ik een infuus met weeenversterkers en begon het 'echte' werk. Om kwart over 3 kwam de verloskundige weer toucheren en lukte het om de elektrode op het hoofdje te plaatsen. Om half 4 was het gebeurt en had ik 5 centimeter ontsluiting. Verloskundige Marloes van de praktijk waar ik onder controle was kwam kijken en de weeen werden steeds heftiger en kwamen snel op elkaar, ik kreeg ook persdrang. Ongeveer 4 uur ging het naar de verloskamer en eenmaal op 't verlosbed had ik volledige ontsluiting en mocht ik gelukkig mee gaan persen. En na 17 minuten was hij daar: SANDER!!

De kleertjes lagen nog in de auto en hij kwam lekker in een doek op m'n buik liggen. Na de eerste kennismaking met paps en mams werd Sander lekker aangekleed en werden alle controles gedaan, alles was gelukkig goed. 3720 gram en 53 centimeter. Daarna mocht hij weer lekker bij mama liggen en kregen papa en mama beschuit met muizen en een broodmaaltijd, lekker! Om half 6 werd bij Sander bloed geprikt om te kijken hoe de suikerwaarde was, dat was 2,6 net op het randje. 2,6 is de ondergrens in 't ziekenhuis. Als het lager is is het niet goed, awt ze dan eigenlijk doen weet ik niet precies, zal wel iets met suiker toedienen zijn. Om kwart over 6 mocht mama douchen met hulp van papa en om half zeven waren we op de kraamafdeling waar de visite op het bezoekuur kwam. Grote zus Laura mocht Sander eindelijk zien en de opa's en oma's zijn natuurlijk ook geweest, en ome Arie en ome Jan en tante Corrie. Om half acht was 't bezoekuur om en moest Sander weer geprikt worden voor de suiker, het suikergehalte was gestegen naar 3,3. Sander heeft daarna lekker gedronken en ik had al 2 keer geplast en omdat de suiker nu ook gestegen was, mochten we naar huis. Maar eerst moest papa het de maxi-cosi nog halen, die hadden we vanmorgen niet meegenomen want dat het zo snel zou gaan hadden we niet verwacht. Uiteindelijk waren we om tien uur weer thuis, met onze zoon!!

Gyneacoloog

19 november 2007

M'n baarmoedermond was wat gezakt. De gyn wil kijken of hij met gel de baarmoedermond wat weker kan maken om zo het begin van de bevalling te stimuleren. Morgen moet ik om 6.15 het ziekenhuis bellen om te vragen of er plek is op de verlosafdeling en als dat zo is, moeten we morgen om 7.00 uur in 't ziekenhuis zijn.

Gyneacoloog

14 november 2007
Het bloedonderzoek was goed.
M'n baarmoedermond zat nog erg hoog, ik moet maandag weer terugkomen om te kijken of het veranderd is.

Verloskundige

12 november 2007

Alle controles bij de verloskundige waren goed. 'k Moet even laten weten wat de gyneacoloog woensdag zegt.

Gyneacoloog

07 november 2007

Gister ben ik bij de gyn geweest, die vond beeb ook flink. Ik moest bloedprikken voor onderzoek, en me inschrijven bij de opnamebalie voor een ziekenhuisbevalling Volgende week moet ik terugkomen voor de uitslag van 't bloedonderzoek en gaat 'tie kijken hoe het met m'n baarmoederhals is.
Dat wordt dus weer geen thuis bevalling, en ik heb gelijk maar m'n ziekenhuiskoffer gepakt. Ik ben er al klaar voor

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.